Стоматолог розказав, які проблеми з зубами найпоширеніші та як з ними боротись

Ми всі усвідомлюємо, на скільки важливе здоров’я ротової порожнини. Зуби та ясна, які дозволяють нам насолоджуватися будь-якою їжею, потребують щоденного догляду, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

З нагоди Всесвітнього дня здоров’я ротової порожнини стоматолог Аджай Какар, розповідає про найпоширеніші проблеми із зубами та ділиться кількома простими порадами щодо їх подолання.

До найпоширеніших проблем із зубами належать:

  1. Чутливість зубів – відчуваєте біль, коли їсте морозиво або п’єте гарячу каву? Це може бути наслідком підвищеної чутливості зубів. Хоча больові відчуття можуть бути тимчасовими, чутливість зубів – стан постійний, і біль з часом ставатиме сильнішим та виникатиме частіше. Важливо відвідати стоматолога та зрозуміти першопричину чутливості. Крім того, необхідно підібрати правильну зубну пасту.
  2.  Неприємний запах з рота –  чистити зуби двічі на день рекомендується для того, щоб частинки їжі не могли залишатись між зубами і розкладатись там, викликаючи неприємний запах.
  3. Наліт на зубах – м’який жовтуватий осад, який залишається після їжі на зубах. Він містить мільйони бактерій, які викликають руйнування зубів та захворювання ясен. Найкращий спосіб видалення зубного нальоту – чистити зуби щодня.

Як же правильно чистити зуби? Перш за все не треба чистити зуби занадто інтенсивно. Це помилка, яка може призвести до пошкодження емалі та ясен. Саме це найчастіше і призводить до чутливості зубів. По-друге, не варто обирати щітку з надто жорсткою щетиною. М’яка щетина очищає зуби більш делікатно та ефективно. Також не забувайте полоскати рот водою між прийомами їжі та використовувати зубну нитку. І найголовніше – зуби потрібно чистити ретельно. Це повинно зайняти не менше двох хвилин.

 

Поділись


Новини партнерів