Медики розповіли, як не заразитися від хворого на коронавірус члена сім’ї

Центри з контролю і профілактики захворювань дали рекомендації, як не заразитися від хворого на коронавірус члена сім’ї. Одним із заходів є використання одноразових рукавичок при торканні речей хворого.

Коронавірус – це пандемія, яка потребує безлічі різних заходів охорони здоров’я у всьому світі, і людям настійно рекомендується утримувати руки в чистоті, а також дотримуватися гігієни, зберігаючи свої особисті речі в чистоті. Вважається, що хоча COVID-19 поширюється через дихальні краплі, він може залишатися життєздатним на поверхнях протягом кількох годин.

Коли заражена людина перебуває вдома, слід зменшити частоту відвідування її спальні, що пояснюється зниженим контактуванням з нею. Важливо, щоб хворий не взаємодіяв із здоровими членами будинку. Що стосується обробки місця, де знаходиться хворий, перш за все потрібно надіти маску і одноразові рукавички, далі очищати поверхні з милом або миючим засобом і водою перед дезінфекцією, потім вже йде обробка спиртовими розчинами з вмістом основного компонента не менше 70%. З килимів і аналогічних м’яких поверхонь спочатку необхідно видалити всі видимі сторонні частинки, потім використовувати відповідні засоби для чищення.

У всьому будинку важливо мити столи, стільці, дверні ручки і вимикачі світла, змішувачі, раковини і т.д. Не варто забувати про рукавички і під час прання речей хворого. Ключове правило: тримати руки подалі від особи і ретельно мити їх з милом і водою.

Фахівці нагадали, що дезінфекція передбачає використання хімічних речовин. Вона повинна робитися після неагресивного очищення, що значно знижує ризик поширення інфекції, тому цей етап обробки має життєво важливе значення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів