Дієтолог розповів, скільки білка потрібно споживати жінці

Щодня жінки роблять безліч справ – ходять на роботу, доглядають за домом, дбають про дітей та домашніх улюбленців. Часто за всіма цими справами, вони забувають подбати про себе та своє здоров’я, пише Жіночий світ.

Дієтолог Нмамі Агарваль пояснює, що слідкувати за тим, щоб у раціоні було достатньо білка, дуже важливо. Він необхідний для здоров’я волосся, шкіри, нігтів та контролю ваги.

Щоденна рекомендована кількість білка становить 0,8-1 грам білка на кілограм маси тіла. В середньому це приблизно десь 50-60 грамів для середньо активних жінок та тих, хто рухається мало. Але на щоденну потребу в білку можуть вплинути також вік, зріст, спосіб життя та стан здоров’я.

Наприклад, під час вагітності щоденна потреба жінки в білку може зрости до 90 грамів на день, так само як у період годування груддю. До того ж, збагачене білком грудне молоко корисніше для дитини.

Якщо ви фізично активні, то ваша щоденна потреба в білку теж зростає. Замість 0,8 грам на кілограм ваги, вона може становити 1,2-1,8 грам.

Під час менопаузи відбувається багато змін в організмі жінки. Серед іншого, відбувається зниження м’язової маси, тому жінкам під час менопаузи особливо важливо вживати достатньо білка.

Білок повинен становити 1/4 вмісту вашої тарілки. Його можна отримати  таких джерел, як яйця, нежирне м’ясо, молочні продукти з низьким вмістом жиру, соя, квасоля, нут, сочевиця, тофу, насіння кунжуту, зелені листові овочі, пшоно, горіхи, і цільнозернові продукти.

Поділись


Новини партнерів