Науковці пояснили, коли, як та скільки пити зеленого чаю, щоб одержати максимальну користь

Зелений чай – дивовижний напій, який може допомогти нам схуднути, уповільнити старіння, прибрати неприємний запах з рота та зменшити ризик хвороб серця. Але є одне “але”. Всі ці чудесні властивості зелений чай має тільки тоді, коли його вживають правильно, пише Жіночий світ.

Отже, скільки разів на день можна пити зелений чай? Лікарі радять не більше трьох. Зелений чай містить флавоноїди та дубильні речовини, які можуть створити зайве навантаження на печінку.

Бажано також, щоб зелений чай не був першим, що ви п’єте зранку. Всупереч поширеній думці, кофеїн із зеленого чаю може порушити баланс шлунка. Кращою альтернативою є склянка теплої води з медом та лимоном. Найкраще пити зелений чай через 30-40 хвилин після прийому їжі.

Одразу після їжі його пити не бажано, бо зелений чай уповільнює засвоєння поживних речовин. Крім того, його не радять пити перед сном, бо кофеїн може порушити режим сну, та відразу після прийому ліків. Вагітні жінки повинні ставитись до цього напою з обережністю.

Найкращий спосіб заварити зелений чай – це закип’ятити води і вимкнути вогонь. Потім насипати у воду чайне листя, накрити кришкою і дати напою охолонути. Через 2-3 хвилини його можна пити.

Зелений чай краще пити повільно, не поспішаючи. Можна додати трохи лимону чи імбиру для смаку, але не цукру. Завжди рекомендується пити свіжозаварений зелений чай.

Поділись


Новини партнерів