Фахівці пояснили, що таке головний біль напруги та як його позбутись

Головний біль напруги – найпоширеніший різновид головного болю. Люди характеризують його як ниючий біль в обох половинах голови, пише Жіночий світ з посиланням на Cleveland Clinic.

“Основною причиною головного болю напруги є стрес”,- каже невролог Емад Естемалік. “Щоб позбутися головного болю напруги, варто знизити рівень стресу в повсякденному житті”.

Головний біль напруги вражає всіх, незалежно від віку та статі. В зоні ризику люди, які подовгу відчувають стрес, схильні до депресії та розладів сну.

Розрізняють хронічний та епізодичний головний біль напруги. Епізодичний головний біль легший, рідший та відносно короткочасний. Якщо ж він буває у вас часто (скажімо, 15 разів на місяць) або біль на стільки сильний, що впливає на ваше життя, це вже хронічний головний біль напруги.

Зняти як епізодичний так і хронічний біль напруги можна теплим або холодним компресом. Також добре справляються знеболювальні, але лікарі не радять ними зловживати. Якщо використовувати знеболювальні препарати частіше, ніж двічі на тиждень, це може створити зайве навантаження на печінку та нирки.

Також лікарі радять знизити рівень стресу. Для цього треба дотримуватись гігієни сну, виконувати фізичні вправи, можливо, спробувати техніку медитації.

Якщо вам більше 50 і раніше головні болі вас не турбували, а зараз почали, рекомендується відвідати лікаря.

 

Поділись


Новини партнерів