Традиційні сніданки, які варто замінити, щоб схуднути

За словами експерта з харчування Грейма Томлісона, продукти, які ми обираємо для сніданку, можуть змінити все, що стосується споживання калорій протягом дня. Кілька простих змін у раціоні можуть викинути з вашого раціону 800 калорій та прискорити схуднення, пише Жіночий світ з посиланням на The Sun.

При цьому експерт каже, що не потрібно відмовлятися від ранкового прийому їжі, просто варто замінити традиційні страви на менш калорійні аналоги.

Наприклад, кава. Без ароматної солодкої кави багато хто не уявляє свого ранку. Але якщо лате з цукром та сиропом замінити на капучино без цукру, ви отримаєте лише 119 калорій замість 346. Тільки заміною ранкової кави ви скоротите споживання на 227 калорій.

Традиційно, багато людей воліє розпочинати свій день з випічки. Від цієї звички теж можна не відмовлятись, але вибір тіста має вирішальне значення. Як це не дивно, здобна булочка з шоколадом містить менше калорій, ніж великий круасан з тією ж начинкою. Булочка вагою 60 г міститиме 236 калорій, тоді як у круасані вагою 80 г їх буде 365. Отже, обираючи булочку, ви можете скоротити споживання на 129 калорій на день.

Часто до обіду ми влаштовуємо перекус. В цьому немає нічого поганого, якщо ви оберете для цього правильні продукти. Скажімо, замість шоколадного кексу (480 калорій) ви можете взяти жменю ягід або 200 мл знежиреного йогурту, які дадуть вам всього 227 калорій. Це дозволить вам скоротити споживання ще на 253 калорії.

Ще одна небезпечна для вашої дієти їжа – пакетовані соки. Вони містять дуже багато цукру і 0,5 л апельсинового соку з пакета може містити 190 калорій. Замініть їх на 0,5 л води. Вода не містить калорій, прискорює метаболізм і пригнічує апетит. Також достатнє вживання води важливе для здоров’я печінки та нирок. Зазвичай рекомендується пити близько двох літрів води на день, але насправді цей показник індивідуальний. Тому пийте воду тоді, коли відчуваєте спрагу.

Поділись


Новини партнерів