Лікарі розповіли, яка спеція позбавить від безсоння

Лікарі прийшли до думки, що тільки одна спеція може допомогти впорається з безсонням. Її обов’язково потрібно додати в свій раціон.

Так, багато людей страждають від безсоння. Воно може бути як хронічне, так і наступати час від часу. Лікарі говорять про те, що основна причина безсоння – це стрес. Коли організм сильно втомлюється, переживає емоційне потрясіння, то всі процеси відразу ж починають працювати неправильно.

При чому хронічне безсоння дуже небезпечне для організму, так як може стати причиною багатьох захворювань. Не рідко, коли хронічне безсоння стає причиною депресії.

Тому, якщо людина не може заснути, то з цією проблемою потрібно терміново звертатися за допомогою до лікаря і ні в якому разі не можна займатися самолікуванням.

Тим більше не можна самостійно починати приймати снодійні. Вони мають масу протипоказань, тому можуть тільки нашкодити.

Вчені провели експеримент, в якому взяли участь 63 людини у віці від 18 до 70 років. Вони не лікувалися від ментальних захворювань і не приймали лікарські засоби останній місяць. Протягом чотирьох тижнів добровольці отримували або 14 мг екстракту шафрану в день, або плацебо.

При цьому ті люди, які вживали шафран, помітили якісне поліпшення сну вже в перший тиждень. Побічні ефекти при цьому не виявилися. Механізм дії рослини поки не ясний, тому у вчених в планах провести масштабніше дослідження в різних демографічних групах.

У будь-якому випадку, будь-які препарати і добавки потрібно приймати після консультації з лікарем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів