Вчені з’ясували, як група крові впливає на схильність до раку

Група крові, виявляється, здатна впливати на схильність до раку. У кожної групи крові є певні ризики.

Експерти з медичного факультету Каролінського інституту в Швеції провели дослідження про те, як група крові впливає на схильність до розвитку онкологічних захворювань. Протягом 25 років вчені збирали статистичні дані для проведення висновків.

Виявилося, власники другої групи крові мають підвищений ризик розвитку раку, але це нівелюється здоровим способом життя. У них вища ймовірність раку шлунку.

Власники третьої і четвертої груп крові можуть бути схильні до ризику утворення пухлин в підшлунковій залозі.

Зауважимо, це не єдине дослідження експертів з Каролінського університету в Швеції. Раніше вчені встановили, які групи крові мають імунітет до раку. Згідно з висновками дослідників, пацієнти з першою групою крові менше схильні до ймовірності утворення онкологічних захворювань. Щоб встановити цей взаємозв’язок, їм знадобилося спостерігати за великою групою людей і їх здоров’ям – більше мільйона чоловік.

При другій групі крові, також додали вчені, люди більше схильні до ризику раку шлунку. При 3 і 4 – раку підшлункової залози. Найбільш проблемною медики вважають четверту. Для цих людей як ніколи важливо дотримуватися правильного харчування, підтримувати здоров’я серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту.

Дослідження на цю тему планують продовжити. Це дозволить виявити зв’язок між групою крові і іншими факторами, які допоможуть знизити небезпеку.

Поділись


Новини партнерів