Сніданок може допомогти вам спалити більше вуглеводів

Сніданок може допомогти вашому організму спалювати вуглеводи під час тренування та перетравлювати їжу після нього, пише Жіночий світ з посиланням на Healthline.

“Це перше дослідження, яке показує, що сніданок пришвидшує виведення глюкози з крові навіть після того, як ми пообідали”,- каже співавтор дослідження Хав’єр Гонсалес.

Дослідники під керівництвом команди університету в Баті оглянули 12 дорослих чоловіків, які їли кашу з молоком за дві години до годинної їзди на велосипеді, і порівняли їх з тими, хто пропустив сніданок. Вони виявили, що у тих, хто їв, прискорювалось спалювання вуглеводів під час тренування. Також, їхні організми швидше перетравлювали їжу після тренування. Дослідження було опубліковане в American Journal of Physiology: Endocrinology and Metabolism.

Науковці заявили, що спалювались не тільки ті вуглеводи, що організм отримав разом зі сніданком, а і ті, які містилися в м’язах у вигляді глікогену.

Вживання сніданку з високим вмістом жирів, білків або вуглеводів, ймовірно, призведе до різної реакції, пояснив Гонсалес. Дослідження показали, що сніданок з високим вмістом жиру погіршує контроль рівня глюкози в крові під час обіду, тоді як реакція на вживання сніданку з високим вмістом вуглеводів або білка була прямо протилежною. Більшість досліджень щодо цього проводилися тоді, коли люди відпочивали після вправ, а не тоді, коли вони тренувалися.

Доктор Дж. Майкл Гонсалес-Кампой з Міннесотського центру ожиріння, метаболізму та ендокринології, заявив, що це дослідження дає ще більше доказів того, що три добре збалансованих прийоми їжі на день – включаючи сніданок – корисні для нашого здоров’я. Також, необхідні додаткові дослідження щоб зрозуміти, як відрізняються процеси в організмі в залежності від того, снідала людина або ні. Отримані результати потрібно перевірити на інших групах населення, наприклад, на тих, хто страждає ожирінням, щоб побачити, чи зміняться результати.

З цього дослідження випливає, що, хоча обмеження кількості спожитих калорій за день надзвичайно важливе для нашого здоров’я, не менш важливим є їхній розподіл протягом дня.

 

Поділись


Новини партнерів