Чи може алкоголь заважати нам схуднути?

Іноді, не зважаючи на всі докладені зусилля, нам ніяк не вдається схуднути. Але мало хто з нас враховує, що схудненню може заважати вечірній келих пива, випитий з колегами, пише Жіночий світ з посиланням на Cleveland Clinic.

Нещодавнє дослідження з’ясувало, як пов’язані алкоголь та ожиріння. Дослідники вивчали результати дорослих чоловіків та жінок, які брали участь у національному обстеженні харчування. Вони порівнювали дані щодо вживання алкоголю учасниками за останній рік, їхньої поточної ваги та того, чи намагалися вони схуднути.

“І у чоловіків, і у жінок, які п’ють алкоголь, насправді спостерігався низький рівень ожиріння”,- каже доктор наук Леслі Хайнберг , яка не брала участі в дослідженні. “Однак ризик ожиріння зростав у жінок, які вживали багато алкоголю”.

Разом з тим, жінки не тільки мали більшу імовірність ожиріння, а і частіше намагались скинути вагу.

Доктор Хайнберг каже, що спроба схуднути – прекрасний привід позбутися шкідливих звичок. І річ не тільки в калоріях, які є в алкоголі, і які доктор Хайнберг називає порожніми, бо споживаючи їх ми не отримуємо відчуття ситості.

Справжня проблема полягає в тому, що разом з алкоголем люди часто вживають нездорові закуски – чіпси, картоплю фрі, сухарики, тощо.

Тож так, алкоголь може заважати вам схуднути. Від цієї звички краще відмовитись не лише щоб полегшити схуднення, а і щоб уникнути проблем зі здоров’ям в подальшому.

 

Поділись


Новини партнерів