Дієтологи назвали продукти, яких слід уникати після 16.00, якщо ви хочете схуднути

Як часто в кінці дня ми втамовуємо голод бутербродом або шоколадним батончиком? Але коли ви худнете, те що ви їсте після четвертої дня, має вирішальне значення, пише Жіночий світ з посиланням на The Sun.

Дієтолог Гелен Бонд закликає уникати високооброблених закусок, які можуть містити багато насичених жирів, солі, цукру та мати високу калорійність, що сильно ускладнює схуднення.

Ось чотири продукти, яких варто уникати після 16.00, якщо ви хочете скинути вагу:

  1. Білий хліб. Це їжа з високим глікемічним індексом, яка примушує зростати ваші рівні цукру в крові та інсуліну. В результаті ви залишаєтесь стомленими та голодними. Крім того, на відміну від цільнозернового хліба, білий хліб погано втамовує голод через низький вміст клітковини. Цей популярний продукт не має великої поживної цінності.
  2. Морозиво. Всі ми бачили у фільмах дівчат, які дивляться телевізор, обіймаючи відерце морозива. Це виглядає дуже мило, але морозиво містить багато цукру. “Морозиво – це продукт з високим вмістом вуглеводів. Споживання великої кількості рафінованих вуглеводів призводить до появи жирових відкладень на животі”,- стверджує дієтолог Едвіна Кларк.
  3. Молочний та білий шоколад. Вони можуть бути дуже смачними, але містять багато цукру та жирів. Часто в шоколаді є ще й кофеїн, що може позначитись на вашому сні. Обирайте темний шоколад з вмістом какао не менше 70%. В ньому значно менше цукру та жирів, ніж в його молочному аналозі.
  4. Снеки. Це дуже популярний варіант закуски, бо вони продаються майже скрізь і їх легко їсти в дорозі. Але разом з тим, у них повно жирів, вуглеводів та солі. Одне дослідження навіть встановило, що з’їдати одну упаковку чіпсів на день – це те саме, що випивати п’ять літрів олії на рік.

 

Поділись


Новини партнерів