Лікарі розказали, чим небезпечна дієта з низьким вмістом вуглеводів

Коли справа стосується схуднення, велику роль грає наше харчування. Багато людей обирають дієти з низьким вмістом вуглеводів, щоб зменшити споживання калорій та скинути вагу. Також, згідно з останніми дослідженнями, дієта з низьким вмістом вуглеводів може уповільнити вікові нейробіологічні зміни, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Але чи справді зниження споживання простих вуглеводів таке корисне для здоров’я, чи в цієї дієти є підводні камені?

Збільшення ризику виникнення серцевих захворювань. За даними дослідження, в якому брали участь люди різних вікових груп та з різним споживанням вуглеводів, ризик серцевих захворювань був вищим у людей, раціон яких містить мало вуглеводів. Ті, чия дієта обмежувала споживання вуглеводів, мали на 51 відсоток більше шансів померти від ішемічної хвороби серця та на 50 відсотків частіше помирали від інсульту. Зв’язок між серцевими захворюваннями та дієтою з низьким вмістом вуглеводів був найсильнішим у людей похилого віку, які не мали ожиріння.

Збільшення ризику появи раку. За даними того ж дослідження, ризик померти від раку серед людей, які вживали мало вуглеводів, був вищим на 35 відсотків. Загальний ризик смертності був більшим на 15 відсотків серед людей, які дотримувалися суворої дієти з низьким вмістом вуглеводів. Дослідники зазначають, що низьке споживання клітковини у вигляді фруктів та овочів та велике споживання білка тваринного походження, холестерину тощо, теж можуть бути причиною підвищеного ризику таких захворювань.

Високий ризик остеопорозу. Остеопороз – це збільшення пористості кісток. Дослідження показали, що ризик цього захворювання вищий серед людей, в чиєму раціоні низький вміст вуглеводів. Дослідники пов’язують це з підвищенням кислотності крові.

Збільшення ризику ураження нирок. Науковці повідомляють, що заміна вуглеводів на білок може призвести до збільшення швидкості клубочкової фільтрації. В перспективі це може пришвидшити прогресування захворювань нирок.

Поділись


Новини партнерів