Лікарі назвали 8 хвороб, під які «маскуються» проблеми з щитовидкою

Лікарі назвали нетипові симптоми раку щитовидної залози 

Так як від роботи щитовидної залози залежить функціонування практично всіх систем нашого організму, то і порушення в її дії можуть «маскуватися» під абсолютно різні захворювання. У цій статті ми розповімо, якими недугами можуть прикидатися проблеми зі щитовидною залозою.

Безсоння

Якщо щитовидка стає занадто активною і вихлюпує в кров більше гормонів, ми відчуваємо себе збудженими і не можемо заснути. Якщо ж гормону недостатньо, то навіть після тривалого нічного сну ми все одно відчуваємо себе млявими і сонними. Так що раптове безсоння або інші порушення сну – привід перевірити щитовидку.

Тривожний розлад

Постійне порушення, в якому знаходяться люди, хворі на гіпертиреоз – стан, при якому щитовидна залоза працює в кілька разів активніше, ніж потрібно – може спровокувати розвиток підвищеної тривожності і навіть справжнього тривожного розладу. І якщо ви кожен день чуєте завивання внутрішньої тривожної сирени, запишіться до ендокринолога – можливо, він зможе допомогти.

Запори

Гормони щитовидної залози необхідні для підтримки здоров’я травного тракту, і якщо їх недостатньо, процес перетравлення їжі та видалення неперетравлених залишків протікає повільніше – і у нас з’являються запори.

Облисіння

Випадання волосся, а також витончення і ослаблення – теж ознака того, що не все гаразд з нашою щитовидкою. Причому у втраті волосся може бути винна як занадто активна (волосяним цибулинам ніколи відпочивати), так і занадто пасивна щитовидна залоза.

Ожиріння

Набір ваги без видимих ​​причин, без зміни харчових звичок і способу життя – це важливий сигнал, що зі щитовидкою може бути щось не в порядку. Втім, необгрунтована втрата ваги – теж небезпечна ознака, яку не варто ігнорувати.

Порушення когнітивних здібностей

Погіршення пам’яті, проблеми з концентрацією, труднощі з аналізом і обробкою інформації – в цьому також може бути винна щитовидна залоза, активність якої знизилася.

Хронічна втома

Так, можливо, останнім часом ви занадто сильно втомилися і багато звалили на себе, і тому постійно відчуваєте брак енергії, бажання прилягти і як слід виспатися. Але якщо ці симптоми з’явилися без будь-яких підвищених навантажень, можливо, втомилася ваша щитовидна залоза – і їй дуже потрібна допомога.

Порушення менструального циклу

Тривалість, регулярність і навіть щедрість ваших місячних також може бути пов’язана з активністю щитовидної залози. І порушення або навіть відсутність менструального циклу – це можливий наслідок хвороби щитовидки.

Безпліддя

Труднощі із зачаттям або виношуванням дитини – ще один можливий наслідок порушень в роботі щитовидки. Гормони залози безпосередньо впливають на овуляцію, і якщо їх недостатньо вам буде складніше зачати, а якщо занадто багато – виносити дитину.

Поділись


Новини партнерів