Лікарі б’ють на сполох: навіть діти, молодші за 5 років страждають від надмірного використання гаджетів

Навіть у дітей, молодших за п’ять років, спостерігаються порушення сну через зловживання гаджетами. До таких висновків прийшла доктор Кетрін Хілл із дитячої лікарні Саутгемптона. Вона закликала батьків заохочувати дітей до прогулянок на свіжому повітрі та влаштовувати перед сном “вільний від гаджетів час”, сказано у Daylimail.

Її слова підтверджують понад 30 досліджень за участі понад 60 000 дітей, які встановили, що навіть у таких малюків вже були розлади сну. Результати досліджень були опубліковані в журналі Sleep Medicine Reviews.

Доктор Хілл та її колеги виявили, що збільшення часу, проведеного за монітором комп’ютера чи перед екраном телевізора, погіршувало сон дітей, тоді як активні ігри на свіжому повітрі навпаки, сприяли здоровому міцному сну.

Доктор Хілл сказала: “Хоча давно встановлено, що зменшення фізичної активності та збільшення часу біля екранів негативно впливає на сон старших дітей, про їхній вплив на дітей до п’яти років мало що було відомо”. Також вона заявила, що ці результати повинні спонукати суспільство приділяти більше уваги питанням здорового сну.

Вона додала: “Здоровий сон відіграє важливу роль у розвитку дітей, а нестача сну в перші роки життя пов’язана з подальшим ожирінням та впливає на ранній розвиток мозку”.

На останок доктор Хілл закликала батьків проводити більше часу з дітьми на вулиці і обмежувати використання ними гаджетів перед сном.

“Це зміцнить здоров’я вашої дитини і це безкоштовно. Тож я не бачу нічого, що завадило б зробити це просто зараз”, – заявила науковиця.

 

 

Поділись


Новини партнерів