5 речей, які ви можете зробити у вихідні, щоб нормалізувати режим сну

Якщо у п’ятницю хтось запитує нас про плани на вихідні, найчастіше ми відповідаємо, що хочемо відіспатись. Є багато речей, які порушують режим сну сучасної людини – від понаднормової роботи, до галасливих сусідів, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Але висипатися дуже важливо – здоровий сон розслаблює та відновлює і тіло, і розум. Дослідження виявило, що неможливо компенсувати нестачу сну протягом тижня у вихідні, вона вже встигла заподіяти шкоди. Тому краще приділити час речам, які можуть допомогти нормалізувати ваш режим сну на наступний тиждень.

Не спіть занадто довго. У вихідні ви, напевно, захочете відіспатись після напруженого робочого тижня. Але краще не збільшувати час сну більше, ніж на 30 хв. Якщо ви проспите довше, то не тільки не зможете заснути у звичний час, а і порушите увесь свій розпорядок дня.

Знайдіть правильну музику для сну. За результатами досліджень, білий та рожевий шуми допомагають нам краще засинати. Знайдіть за вихідні музичні твори, які змушують вас почуватись розслаблено, та вмикайте їх, коли довго не можете заснути.

Харчуйтесь правильно. Ваша дієта впливає не тільки на вашу талію, вона також може визначати якість та тривалість вашого сну. Рекомендується вечеряти легкими стравами не пізніше, ніж за дві години до того, як ви ляжете спати.  Те, що ви їсте протягом дня також може вплинути на ваш сон. Не варто переїдати і захоплюватись нездоровою їжею лише тому, що сьогодні вихідний.

Тримайте під рукою здорові закуски для пізніх перекусів. Якщо ви вечеряєте рано, а потім не можете заснути, імовірніше за все, ви знову відчуваєте голод. Однак, бутерброд із білим хлібом та шинкою, який багато хто обере для перекусу, не сприяє міцному здоровому сну. Віддайте перевагу свіжим фруктам, склянці молока, чи жмені горіхів.

Уникайте звичок, які порушують сон. Куріння перед сном, вживання кофеїну та алкоголю можуть порушити ваш режим сну. Якщо у вас є такі звички, то час їх позбутись. Крім того, куріння та вживання алкоголю пов’язані з іншими ризиками для здоров’я.

Поділись


Новини партнерів