Фахівці дали кілька порад, як впоратися з переїданням

Не секрет, що ожиріння стає все більш гострою проблемою у світі. Ми їмо забагато, а рухаємось недостатньо. З часом переїдання, окрім набору зайвої ваги, може призвести і до інших проблем, таких як діабет та серцево-судинні захворювання, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

З цією нездоровою звичкою дуже важко впоратись, але є декілька способів регулювати апетит та контролювати переїдання:

  • Їжте більше продуктів, збагачених клітковиною. Це можуть бути фрукти, овочі, овес чи квасоля. Дослідження показали, що ті, хто їв збагачений клітковиною сніданок, довше почувались ситими і менше з’їдали за обідом, ніж ті, хто снідав кукурудзяними пластівцями.
  • Вживайте більше білка. Давно відомо, що їжа з високим вмістом білка, особливо на сніданок, робить нас ситими і задоволеними, а також зменшує потяг до їжі протягом решти дня.
  • Не їжте з упаковки. Якщо ви їсте їжу прямо з пачки, ви, скоріш за все, з’їдаєте більше, ніж зазвичай. Завжди перекладайте їжу в тарілку, це чудовий спосіб контролювати розмір порцій.
  • Не виключайте зовсім свої улюблені продукти. Ви можете важко переносити жорсткі обмеження в харчуванні, що збільшує ризик зриву на нездорову їжу. Тому, хоча й потрібно дотримуватись здорової дієти, інколи можна давати собі послаблення, скажімо, тістечко раз на тиждень.
  • Впорайтесь зі стресом. Це дуже важливо, оскільки в стані хронічного стресу наш організм виділяє зайвий кортизол, який підвищує апетит і може призвести до переїдання. Саме тому стільки людей “заїдає” стрес. Тож зниження рівня стресу – це один із найважливіших кроків до припинення переїдання та покращення загального стану здоров’я.
Поділись


Новини партнерів