Як кольори можуть вплинути на нас

Наш світ наповнений кольорами і вони можуть впливати на вас більше, ніж ви думаєте. Від кольорів може залежати ваш настрій і ваша поведінка, можливо, навіть ваш раціон та привабливість для вас інших людей, повідомляє Жіночий світ з посиланням на WebMD. Ось перелік деяких речей, на які впливають кольори:

Ваша пам’ять. Коли нас оточує багато червоного, ми швидше пригадуємо негативні слова та речі, тоді як зелений примушує думати про позитивне.

Ваше лібідо. Чоловіки, які носять червоне, здаються жінкам більш привабливими. Та і “леді в червоному”, здається, притягує чоловіків не менше. Головне пам’ятати, що це – лише фізичний потяг, колір одягу не зробить людину приємнішою, чи добрішою.

Ваші стосунки. Всі ми хочемо, щоб навколо нас були щасливі люди. І якщо ви пофарбуєте стіни свого дому в рожевий, зелений, чи білий колір, то зможете краще налаштуватись на сприйняття позитивних емоцій оточуючих. Однак, негативні емоції інших вам буде складніше сприймати.

Ваш внутрішній годинник. З’ясувалося, що яскраве синє світло може допомогти відновити ваш циркадний ритм, якщо він раптом зіб’ється. Дослідження показують, що синій колір має позитивний вплив на наші фізичні, психічні та поведінкові патерни. Також його використовують при лікуванні депресій, та інших ментальних порушень.

Ваш емоційний стан.  Зелений колір посилює позитивні емоції та пригнічує негативні. Подібний вплив можуть мати білий та рожевий кольори, але їхню дію все ще вивчають. А от червоний колір навпаки, підсилює негативні емоції.

Ваша креативність. Зелений колір допомагає творчо підходити до вирішення завдань. Науковці порівнювали його з сірим, червоним, та блакитним, але саме зелений допоміг учасникам краще впоратись і зі словесними, і з графічними завданнями.

Швидкість реакції. Коли ви бачите червоний, то ваша реакція пришвидшується і посилюється, оскільки ваш мозок бачить сигнал небезпеки. Це може бути корисно, наприклад, у важкій атлетиці, де спортсмену потрібен короткочасний сплеск сил, однак заважатиме у тих видах спорту, де потрібна стратегія та творчий підхід.

Ваша енергійність. Ви почуватиметесь щасливішими і не такими втомленими, якщо під час занять спортом вас буде оточувати багато зеленого кольору. Це пояснює, чому стільки людей воліє виконувати фізичні вправи на вулиці. А наявність зелених зон біля вашого будинку допоможе зміцнити психічне здоров’я.

Ваш апетит. Колір вашої тарілки впливає на те, скільки ви їсте. Чим більше колір тарілки відрізнятиметься від кольору страви, тим меншу порцію ви собі покладете. В одному дослідженні ті учасники, яким видали білі тарілки, набирали собі на 30% більші порції макаронів, ніж ті, кому видавали червоні.

Дитяча вибагливість у їжі. Діти їдять краще, коли їжа різнокольорова. Якщо хочете, щоб ваша дитина їла більше овочів і фруктів, придумайте страву в тих кольорах, що їй до вподоби. До того ж різноманіття кольорів часто означає й різноманіття поживних речовин.

Усунення мігрені. Можливо, ви помічали, що під час мігрені хочеться уникати світла. Буль-якого, окрім зеленого, яке допомагає зупинити мігрень. Складність у тому, що чисте зелене світло отримати поза лабораторією дуже непросто. Могли б допомогти спеціальні лампочки, чи окуляри, якби вони були загальнодоступними.

 

Поділись


Новини партнерів