Експерти розповіли про найшкідливіші продукти для здоров’я кишечника

Американські дослідники, що представляють медичний центр Cleveland Clinic, заявили про стрімке поширення випадків появи раку кишечника, спровоковані неправильним харчуванням.

Таким харчуванням вони вважають раціон, в якому переважають насичені і перероблені жири.

Незважаючи на заклики до здорового харчування, безліч сучасних людей, як свідчить дослідження, надають перевагу висококалорійному раціону, і часто вживають жирні продукти промислової переробки – сири, ковбаси і м’ясні закуски, десертні вироби. Саме цю звичку лікарі оцінюють як вирішальний фактор у розвитку раку кишечника – одного з найбільш масових і смертоносних видів онкології.

Для населення США це є особливо серйозною проблемою.

«Пухлини кишечника, викликані активізацією молекулярних шляхів, що живлять аномальні клітини під впливом жирів, є одними з найбільш поширених в США. Щороку подібних випадків фіксується все більше у людей молодше 55 років », – з тривогою відзначили автори нового проекту.

Експерти з Cleveland Clinic констатували, що в 80% випадків саме багата хворими жирами їжа стає головною провокуючою обставиною в розвитку раку кишечника.

За словами медиків, їх насторожує той факт, що в своєму харчуванні багато людей намагаються уникати вуглеводів. Частку калорій, яку б могли забезпечувати ці нутрієнти, вони вважають за краще заповнювати за рахунок білка і жиру. Фахівці підкреслили, що в здоровому раціоні рівень вуглеводів має становити мінімум 30%, при цьому їх джерелами повинні бути овочі і зерно.

«Навіть невелике перевищення в кількості жирів негативно впливає на організм і сприяє розвитку ракових захворювань кишечника», – попередили автори.

Джерело

Поділись


Новини партнерів