М’ясо і сир так само шкодять здоров’ю, як і куріння

Вживання великої кількості м’яса і сиру в середньому віці представляє таку ж небезпеку для здоров’я, як і куріння, з’ясували американські вчені в ході нового дослідження. Вивчивши дані про стан здоров’я тисяч чоловіків і жінок у віці старше 50 років, дослідники виявили, що у тих, хто споживає більше тваринного білка, ймовірність передчасної смерті вдвічі вища, ніж у тих, хто не зловживає білковою їжею. Крім того, у них в чотири рази більше шансів померти від раку – що можна порівняти з курінням.

За словами дослідників, білок, що міститься в м’ясі, сирі, яйцях та інших продуктах тваринного походження, сприяє зростанню пухлин і прискорює старіння клітин організму. Вони рекомендують людям у віці від 50 до 65 років скоротити споживання тваринного білка і натомість отримувати його з риби, квасолі і сочевиці.

Результати, швидше за все, шокують всіх, хто сидить на дієтах з високим вмістом білка, таких як дієта Аткінса і Дукана. Проте, хороша новина полягає в тому, що обмеження не вічні. Як показало те ж дослідження, багатий тваринним білком раціон корисний для людей після 65 років.

Американські дослідники рекомендують людям у віці від 50 до 65 років, що важать близько 57 кілограмів, обмежуватися 45 грамами білка в день, що еквівалентно двом свинячим відбивним.

Британські експерти, однак, сумніваються в отриманих результатах і кажуть, що найкращий спосіб уникнути раку – кинути курити, стежити за вагою, не зловживати спиртним і вести активний спосіб життя.

Професор Вальтер Лонго з університету Південної Каліфорнії вивчив дані про раціон майже 6400 американців, зіставивши їх з даними про їх здоров’я протягом останніх 18 років. В результаті він виявив чіткий зв’язок між високим вмістом білка, який визначається як п’ята частина добового калоража, і ризиком передчасної смерті.

Дослідники встановили, що надлишок білка в раціоні загрожує більшою ймовірністю смерті від раку або діабету.

Джерело

Поділись


Новини партнерів