Лікарі назвали найкорисніші та шкідливі сорти хліба

Експерти в області медицини і здоров’я назвали корисні і шкідливі для організму людини сорти даного продукту.

За словами експертів, білий хліб, для випікання якого використовують очищену пшеничну муку, практично не містить клітковини, а замість неї в складі збільшується кількість крохмалю, що може стати причиною підвищення рівня цукру в крові.

Хліб з житнього борошна в порівнянні з білим менш калорійний і не викликає «коливань» глюкози в організмі, однак теж не дуже корисний через добавки і спрощення виробниками технології виготовлення. Цільнозерновий житній продукт експерти називають найкориснішим серед інших видів, тому що грубі частинки, які містяться в ньому, корисні для кишечника і травлення.

У хлібі з висівками міститься велика кількість магнію і калію, тому його рекомендують вживати людям із захворюваннями серцево-судинної системи. Крім того, даний сорт збагачує організм людини вітамінами B і E, знижує рівень цукру і сприяє виведенню холестерину. Підводячи підсумок, експерти нагадують, що людям з хворобами шлунково-кишкового тракту не слід вживати хліб з висівками і цільним зерном, а здоровим – обмежитися порцією близько 200 грамів у день через високу калорійність продукту.

ДЖЕРЕЛОТелеграф
Поділись


Новини партнерів