Дерматолог пояснив як позбутися неприємного запаху тіла

У неприємного запаху тіла бувають різні причини – помилки в особистій гігієні або неправильний одяг. Однак іноді за запахом ховається серйозна причина – хвороба, пише Жіночий Світ з посиланням на Focus.

У кожного свій відбиток запаху тіла. І це добре, каже дерматолог з Німеччини Яель Адлер:

“Це допомагає нам при виборі партнера. Якщо нам не подобається запах людини, це не обов’язково означає, що вона “смердить”. Скоріше, це означає, що існує розбіжність щодо “хімії” тіл”.

За словами Адлер, багато людей стурбовані тим, що вони «пахнуть» в області статевих органів. В інтимних областях є “парфумерні” залози, які слугують «маркетинговим інструментом» тіла – для залучення потенційних партнерів.

Що стоїть за поганими запахами?

За словами дерматолога, якщо хтось дійсно страждає від неприємного запаху, це викликано простими причинами:

  • Неправильний миючий засіб (лужне мило): воно руйнує захисну кислотну оболонку нашого організму. В результаті рН збільшується, бактерії і віруси можуть розмножуватися. А вони «справжні смердючки».
  • Бактерії відчувають себе комфортно в синтетичному одязі – неприємні запахи особливо поширені на речах зі штучних тканин.

Вода або оцет

Щоб позбутися від неприємного запаху тіла, дерматолог радить по можливості митися водою. «Плями від поту» слід мити м’яким, нейтральним по pH гелем для душу на основі цукрових або кокосових поверхнево-активних речовин.

“Корисна порада: оцтова вода! Налийте одну-дві столові ложки яблучного оцту на один літр води. Це зробить вас чистим і не дасть розмножуватися бактеріям”, – розповіла дерматолог.

Запахи вказують на серйозні захворювання

Існують запахи, які вказують на серйозні захворювання. При огляді пацієнтів лікарі звертають увагу на їх запах і інтерпретують – він може вказувати на метаболічні захворювання або пухлини.

Поділись


Новини партнерів