Продукти, які зміцнюють роботу серця: медики склали новий список

Проблеми з серцево-судинною системою – одна з найпоширеніших у українців. Медики відзначають, що захворювання серця в останні роки стали частіше виявлятися у молодих і це пов’язано зі способом життя і режимом харчування.

Вони назвали продукти, які обов’язково повинні бути в раціоні, щоб підтримати роботу серця.

Домашня птиця

Звичайна курка, вирощена на натуральних кормах, більш корисна, ніж бройлер з птахофабрики. Крім того, куряче м’ясо рекомендується вживати у вареному і тушкованому вигляді, а не в смаженому.

Темний шоколад

Речовини флавоноїди, які містяться в темному шоколаді, допомагають боротися із запаленнями і підвищують рівень “правильного” холестерину в крові. Також флавоноїди покращують циркуляцію крові.

Рослинні волокнисті продукти

Овочі, фрукти, горіхи – все вони містить важливі мікроелементи, які зміцнюють організм і сприятливо впливають на всю серцево-судинну систему.

Здорові жири

Існують жири, без яких не може обійтися організм людини і це правильні і корисні жири, які містяться в різних продуктах – авокадо, оливковій олії, риб’ячому жирі, жирній морській рибі.

Зелений чай

Про властивості зеленого чаю пишуть всі дієтологи і фахівці правильного харчування, так він багатий антиоксидантами і виводить вільні радикали з організму. Регулярне вживання зеленого чаю знижує рівень шкідливого холестерину в крові і допомагає очищати судини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів