Фахівці назвали алкоголь, після якого приходить найстрашніше похмілля 

Народні засоби від похмілля

Ви напевно помічали, що після однієї бурхливої ​​ночі зі спиртним ваш стан на наступний ранок може бути набагато кращим, а після деяких вечірок – в кілька разів гіршим. Насправді, на похмілля може впливати не тільки ваше здоров’я і кількість випитого. У цій статті ми розповімо, як міцність і тип напою впливає на стан організму наступного ранку.

Будь-який алкоголь негативно впливає на організм, так як при його розщепленні виробляються токсини. Найбільш спиртовмісні речовини впливають на мозок, шлунок, підшлункову, серце і судини. Якщо не дотримуватися норм, то можна серйозно зіпсувати своє здоров’я.

Лікарі-наркологи не раз висловлювалися про похмілля після прийому алкогольних напоїв. Вважається, що погане самопочуття на ранок після вечірки викликають сивушні масла і дубильні речовини. Ці компоненти надають спиртним напоям смак і колір. У деяких випадках вони роблять напій більш міцним. Сивушні масла є в коньяку, віскі, темному ромі і червоному вині. Наркологи впевнені, що саме від них з’являється нудота, запаморочення і головний біль – симптоми, що супроводжують похмілля.

«У червоному вині також містяться дубильні речовини. І ще в ньому є діоксид сірки, який використовується в якості консерванту сусла і вина. Після червоного вина навіть ті, хто не зловживає алкоголем, кажуть, що відчувають головний біль», – коментував нарколог Олексій Казанцев.

Ще одним типом алкогольних напоїв, від яких буде більш важке похмілля, є газовані рідини. Це може бути шампанське, ігристе вино або коктейлі з газованою водою. Завдяки бульбашкам вуглекислого газу спирт швидше потрапляє в кров, настає сильне сп’яніння, а разом з ним і похмілля.

Також лікарі не рекомендують вживати солодкі напої. Цукор викликає зневоднення і сприяє швидшому потраплянню алкоголю в кров. Це стосується солодких вин, лікерів і коктейлів.

ДЖЕРЕЛОРамблер
Поділись


Новини партнерів