Лікарі назвали фрукти та інші речі, що руйнують печінку 

Печінка по праву вважається одним з найбільш важливих органів і головним “фільтром” людини, але її руйнування не завжди можна помітити відразу.

Несподіваний ворог

Здавалося б, що може бути корисніше фруктів, але, як з’ясувалося, вживання занадто великої кількості фруктів може нашкодити нашій печінці.

Вся справа у фруктозі, яка, згідно з дослідженнями, збільшує ризик ожиріння печінки. Вчені з Центру діабету в Бостоні з’ясували, що фруктоза зменшує здатність печінки правильно засвоювати жир, знижуючи діяльність мітохондрій, задіяних в спалюванні жирів.

Лікує чи калічить

Разом з токсинами, печінка виводить з організму ліки, які у великих кількостях здатні сильно нашкодити її функціям. Так наприклад, високі дози парацетамолу значно перевантажують печінку.

Вітамінна засідка

Виявилося, що в німецькому інституті Stiftung Warentest з’ясували небезпеку високих доз вітаміну A, які можуть привести до проблем з печінкою, подразнення шкіри і головного болю.

Вітамін B3 (ніацин) також здатний нашкодити печінці. Дослідження показало, що у людей, які споживають вітамін B3, проблем з цим органом набагато більше.

Поділись


Новини партнерів