Стало відомо, які овочі не можна змішувати в одній страві

Овочі, безумовно, корисні для організму. Вони містять різні вітаміни, зміцнюють імунітет. А деякі з них просто смачні.

Але, як стверджують фахівці в деяких стравах різні овочі змішувати не варто.

Огірки і помідори

Це найпопулярніший вітамінний салат. Але якщо ці два овочі поєднати в одній страві, то можна зіткнутися з неприємними наслідками. Фахівці відносять огірки до лужних продуктів, а помідори – до кислих. А тому, таке поєднання призводить до утворення солей, які випадають в осад і не перетравлюються.

Буряк

Буряк сам по собі теж корисний. Однак, цей овоч протипоказаний тим людям, у яких підвищена кислотність в організмі, а також є хронічні захворювання і проблеми з нетриманням стільця. Справа в тому, що буряк має проносний ефект.

Часник

Часник не рекомендується вживати людям у яких знижений тиск і є проблеми зі шлунком. Вживання часнику може спровокувати підвищення температури, алергічну реакцію, печію, нудоту, а також мігрень і запаморочення.

Ріпчаста цибуля

Ріпчасту цибулю не рекомендують їсти при виразці, гастриті, захворюваннях нирок і печінки, оскільки цей овоч підвищує кислотність і надає подразнюючу дію на органи травлення.

Болгарський перець

Цей овоч значно знижує артеріальний тиск, тому гіпотонікам варто строго обмежити кількість його споживання.

Морква

Надмірне вживання моркви веде до сонливості, млявості, нудоти і головного болю. Цей овоч також підвищує кислотність шлунку і провокує пожовтіння шкірного покриву.

Хрін

Цей овоч не рекомендований вагітним жінкам. Він шкідливий для людей із захворюваннями нирок або хронічними хворобами органів травного тракту.

Втім, як відзначають фахівці, ці овочі разом і окремо їсти можна. Головне, не зловживати і знати міру.

Джерело

Поділись


Новини партнерів