Чому грибний суп можна вважати найкориснішим для гіпертоніків: думка лікаря

Єгипетський лікар Сіхам Сукіа вважає, що гіпертонікам (при відсутності індивідуальних протипоказань) слід обов’язково включати в раціон грибний суп.

Доводи лікаря Сіхам Сукіа опубліковані на порталі The Times Hub.Він рекомендує не тільки людям які страждають від гіпертонії, а й іншим теж їсти грибний суп – особливо в зимовий час. Ця страва є живильною, а також корисною для підтримки міцного здоров’я і стрункої фігури, зауважив експерт.

«Грибний суп покращує функції шлунково-кишкового тракту, а разом з ними – і імунної системи. Раджу частіше їсти дану страву взимку, коли ризик простудних захворювань значно зростає », – поділився Сіхам Сукіа.

За словами єгипетського лікаря, при регулярному вживанні грибний суп сприяє поліпшенню стану кровоносних судин і профілактиці захворювань серця.

«Людям з гіпертонією особливо рекомендується грибний суп, так як при його регулярному вживанні відзначається зниження артеріального тиску», – підкреслив фахівець.

Експерт додав, що грибний суп наділений ще однією важливою якістю – він покращує захищеність організму від раку. Цей ефект досягається за рахунок величезної кількості мікроелементів в грибах: калію, фосфору, заліза, цинку, марганцю, йоду і міді, амінокислот, антиоксидантів і вітамінів.

Втім, не варто забувати, що деяким людям гриби все ж протипоказані або ж можуть бути дозволені тільки після консультації з лікарем. Перш за все це відноситься до пацієнтів із захворюваннями нирок, печінки та порушеннями травлення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів