Експерти назвали п’ять небезпечних причин нічної пітливості

Виражена нічна пітливість, якщо вона не пов’язана з опаленням, може бути сигналом небезпечних порушень в організмі. Експерти вказали на причини сильного поту вночі, яких потрібно остерігатися.

Гіпертиреоз. Розвивається в зв’язку з порушенням роботи щитовидної залози, яка стає надто активною (виділяє надто багато гормону тироксину). Щитовидка впливає на всі системи організму, і дане відхилення небезпечне розвитком важких ускладнень – збоїв серцевого ритму, ниркової недостатності, інфаркту.

Обструктивне апное уві сні.Крім нічної пітливості спостерігаються гучне хропіння, надмірна втома протягом дня, раптове пробудження вночі з відчуттям задухи. Ця причина поту ночами дуже небезпечна для мозку: зупинки дихання уві сні, що викликаються апное, сприяють нестачі кисню і розвитку нейродегенеративних процесів, що призводить до розвитку деменції, хвороби Альцгеймера.

Туберкульоз. Найбільш поширеними симптомами є лихоманка, нічна пітливість і озноб, втрата ваги, апетиту, а також кашель, який триває три тижні або більше. Багато людей помилково вважають, що в наші дні захворіти на туберкульоз складно, але це не так – він давно перестав бути хворобою маргінальних елементів і загрожує кожному. Без належного лікування ця хвороба може бути смертельною.

ВІЛ. Через один-два місяці після зараження ВІЛ протягом декількох тижнів можуть виникати симптоми, що нагадують грип, – висип, біль у м’язах і суглобах, горлі. Через цю лихоманку інфіковані люди можуть відчувати постійну рясну нічну пітливість.

Аутоімунні захворювання (ревматоїдний артрит). Для нього характерні ниючі, опухлі і жорсткі суглоби – наслідок запалення. Він викликає лихоманку, яка призводить до нічного потовиділення. Якщо запалення не вдається перемогти кілька місяців, то починаються небезпечні для суглобів прогресуючі деформації.

Поділись


Новини партнерів