Дієтологи розповіли, який сніданок відновить печінку

Печінка – найбільший внутрішній орган в нашому тілі, своєрідний фільтр, який допомагає очищати організм від токсинів. Не дивно, що її стан так сильно впливає на роботу організму, на наше самопочуття і настрій. Якщо печінка не працює в повну силу, наслідками можуть стати хронічна втома, слабкість, біль в животі, проблеми з травленням, зі шкірою і суглобами. Фахівці пропонують починати піклуватися про важливий орган з самого ранку, вибираючи на сніданок правильні продукти, пише Жіночий Світ.

Кава

Норвезькі вчені з’ясували, що кавомани менше страждають хворобами печінки. У тих, хто регулярно балує себе чашкою свіжозвареного напою, знижується рівень печінкового ферменту ГГТП в крові – при його підвищеній активності печінка уражається. При цьому, стверджують фахівці, пити каву краще з молоком, особливо якщо у вас є захворювання печінки.

Часник

Зубчик часнику натщесерце сприятливо впливає не тільки на імунітет, а й на стан печінки. Справа в тому, що він містить сполуки, які допомагають печінці позбавлятися від токсинів, а також речовини, які борються із запаленням і стимулюють обмінні процеси. Якщо вам не подобається смак часнику, зубчик можна проковтнути цілим, запиваючи водою.

Вівсяна каша

Вівсяна каша містить амінокислоти, які стимулюють виробництво в печінці лецитину – речовини, що очищає орган від токсинів. Крім того, овес регулює цукор в крові і забезпечує організм рослинними білками, корисними для печінки. Фахівці радять додавати в каші не вершкове масло, а оливкову олію – вона містить олеїнову кислоту, яка допомагає зменшити поганий холестерин і поліпшити кровопостачання органу, а також гідрофільний екстракт, що регенерує клітини печінки.

Яйця

Яйця – курячі, перепелині і інших птахів – здатні знизити ризик розвитку патологій багатьох органів, в тому числі печінки. У їх складі багато корисних речовин, які допомагають виводити з організму токсини, запускають регенеративні процеси в тканинах і запобігають обмінним порушенням. Звичайно, мова не про смажені яйця, приправлені майонезом, – для печінки найбільш корисними є варені яєчка, а також омлет на пару або в духовці.

Грейпфрут

Червоний грейпфрут – відмінний вибір для сніданку. За допомогою жирних кислот цитрусовий фрукт позбавить печінку від токсинів, а завдяки флавоноїду під назвою «нарингенін» відновить запалені клітини.

Авокадо

Плоди авокадо багаті бета-ситостерином – з’єднанням, яке допомагає знизити рівень холестерину. Також екзотичний фрукт багатий глутатіоном – ще однією корисною для печінки речовиною, що допомагає зв’язувати токсини і полегшувати роботу органу.

Мед

Склянка теплої води зі столовою ложкою меду натщесерце не тільки стимулює травлення, але і поліпшить роботу печінки. З давніх часів продукт застосовували для очищення і відновлення клітин цього життєво важливого органу. Також мед знижує запальні процеси, володіє відмінною жовчогінною дією. Регулярне вживання меду рекомендується при цирозі, хронічному гепатиті, холециститі, а також підвищеному навантаження на печінку при тривалої медикаментозної терапії.

Поділись


Новини партнерів