Вчені: вечірня чашка чаю захистить від старечого недоумства

Одна чашка чорного чаю або півкелиха вина щовечора наполовину зменшують ризик старечого слабоумства. На думку вчених, в цьому також допоможуть кале і броколі.

Чорний чай і червоне вино в комбінації з капустою кале зменшують ризик хвороби Альцгеймера, як показало дослідження. Ці напої та продукти багаті флавонолами, а вони зміцнюють здоров’я мозку, пише Жіночий Світ. Дослідники з Rush University в Чикаго спостерігали більш ніж за 900 людьми похилого віку протягом 12 років. Все докладно розповідали про харчування. Було встановлено, що люди, які вживали найбільшу кількість флавонолів (еквівалент щоденної чашки чорного чаю), наполовину рідше хворіли хворобою Альцгеймера.

До інших цінних продуктів харчування можна віднести горох, оливкову олію, апельсини і броколі. Незалежні експерти вважають, що людям не потрібно тепер різко змінювати харчування, так як отримані в ході дослідження результати не є остаточними. І для їх підтвердження потрібно провести додаткові дослідження. Але вже приємно визнати те, що вживання фруктів і овочів, а також чаю теоретично може стати доступним способом профілактики старечого недоумства.

У багатьох країнах світу в останні десятиліття збільшилася середня тривалість життя. З одного боку, це приємний факт, з іншого боку, зростає і кількість жертв старечого недоумства. Тому для людини стає більш важливо не тільки краще розуміти причини і механізми розвитку невиліковної хвороби, але і те, якими способами можна від неї захищатися, і як зменшити небезпеку розвитку підступної недуги.

Джерело: Daily Mail

Поділись


Новини партнерів