Що буде з організмом, якщо ви будете спати по 8 годин 

Вважається, що для бадьорості людині потрібно вісім годин сну на добу. Багато людей через роботу і щоденні клопоти сплять набагато менше. Ми вирішили дізнатися, що трапиться з вашим організмом, якщо ви почнете спати по вісім годин на добу, як і радять лікарі. Однак варто бути уважним, так як тривалий сон може бути навіть небезпечнішим за безсоння.

Гормональний фон

Більшість порушень гормонального фону відбуваються через неправильне харчування і стрес. Брак сну сприймається організмом як загроза, тому він виділяє певні гормони. Крім того, в організмі під час спокою виробляються різні речовини. Наприклад, коли ми лягаємо спати в надниркових залозах утворюється адреналін. Якщо в цей момент організм не буде спати, у людини підвищується тиск і частішає серцебиття.

Відновлення організму

Відомо, що під час сну організм відновлюється. Всі органи людини відпочивають. Тому, він необхідний, якщо ви займаєтеся важкими фізичними навантаженнями. Якщо у людини знижений імунітет або вона страждає від імунного захворювання, то здоровий щоденний сон допоможе їй відновити захисний баланс.

Психічне здоров’я

Як часто ви помічали, що людина, яка не виспалась, нервує набагато більше, ніж той, хто може похвалитися повноцінним сном? Це теж пов’язано з відновленням організму, так як нервова система теж відпочиває в цей час. Ті люди, які сплять вісім годин, менше схильні до стресу, а їх мозкова діяльність поліпшується в рази.

Джерело

Поділись


Новини партнерів