Медики назвали 5 продуктів, які допомагають заснути за лічені хвилини

Зарубіжні медики представили увазі 5 продуктів, які допомагають заснути за лічені хвилини. Матеріал відповідного змісту опублікувало тематичне видання Black doctor.

Багато людей страждають через нездатність добре висипатися ночами і брак достатньої кількості, необхідного організму для відпочинку. Експерти впевнені, що справі можуть допомогти правильно обрані продукти. Зокрема, горіхи, сприяють виробленню серотоніну – гормону нейромедіатора, що забезпечує здійснення зв’язку між нервовими клітинами. Саме він відповідає і за сон, апетит, пам’ять, сексуальне бажання.

Наступний продукт – тепле молоко, його дія пояснюється тим, що триптофан, який міститься в ньому викликає відчуття сонливості, причому досить швидко.

У цьому ж списку ківі, плід містить не тільки масу поживних речовин і вітамінів, корисних для людини, але і дає можливість заспокоїти організм. Корисні властивості в цьому відношенні пояснюються тим, що він має в своєму складі в два рази більше серотоніну, ніж томати, плюс до цього, в ньому є фолієва кислота, нестача якої може бути причиною безсоння.

Солодка картопля містить у великій кількості магній і калій, а також кальцій, які в комплексі дозволяють швидше заснути, що слід взяти до уваги. Зарубіжні медики порекомендували пити перед сном і м’ятний чай, вживати плоди анісу в різних варіаціях.

Джерело

Поділись


Новини партнерів