Вчені розповіли про неймовірну користь волоських горіхів

Вчені в черговий раз підтвердили, що волоські горіхи неймовірно корисні для здоров’я. Особливу користь цей продукт приносить серцю і кишечнику.

Дослідження провели американські вчені за участю 42 респондентів. У кожного з добровольців була присутня зайва вага. При цьому, перед дослідженням респонденти сиділи на «дієті» з великою кількістю вуглеводів і жирів.

Потім їх розділили на три групи з різним режимом харчування, який вони дотримувалися протягом 6 тижнів. Учасникам першої групи шкідливі насичені жири замінили цільними волоськими горіхами, другої групи – еквівалентною кількістю альфа-ліноленової кислоти (ALA) і поліненасичених жирних кислот без волоських горіхів, а в третій – ALA, якою частково замінили олеїнову жирну кислоту, але також без волоських горіхів.

Вчені збирали у учасників дослідження зразки кишкових бактерій за три доби до закінчення попередньої дієти і під час експерименту. З’ясувалося, що в добровольців, які вживали волоські горіхи, зросла кількість корисних кишкових бактерій, наприклад, Roseburia, що захищає внутрішню оболонку кишечника. Також додалося число Eubacterium eligens, пов’язаних з поліпшенням кров’яного тиску.

Крім того, волоські горіхи допомагали і збільшенню числа бактерій Lachnospiraceae, які допомагають серйозно знизити артеріальний тиск, загальний рівень холестерину і холестерину ліпопротеїнів низької щільності.

При цьому, дві інші дієти показали провальні результати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів