6 продуктів, які працюють не гірше антибіотиків

Для захисту від шкідливих мікроорганізмів, що надходять в організм з навколишнього середовища, наука придумала спеціальні препарати – антибіотики. Ліки дієві, але при цьому мають ряд побічних ефектів. Так чому б не звернутися за допомогою до природи? Багато натуральних продуктів здатні боротися з мікробами і вірусами не гірше антибіотиків і при цьому не шкодять здоров’ю. Ми вибрали шість найефективніших.

Часник

Завдяки потужним бактерицидним властивостям часник є одним з кращих природних антибіотиків. Як лікувальний засіб його використовували ще Авіценна, індійська Аюрведа, лікарі в Стародавньому Єгипті та Китаї. Фітонциди, що містяться в часнику, здатні вбивати більшість збудників небезпечних хвороб. Крім того, рослина активізує імунні клітини організму – Т-лімфоцити.

Як їсти: можна хоч кожен день, додаючи в свіжому вигляді в салати, супи, гарячі страви. Якщо вам не подобається часниковий смак, допустимо ковтати зубчик свіжого часнику цілком, не розжовуючи.

Цибуля

Цибуля містить багато корисних сполук, в тому числі флавоноїди і аліцин, завдяки яким володіє відмінною антимікробною, протигрибковою і протизапальною діями, зміцнює імунітет і відновлює мікробний баланс в порожнині рота. Також цибуля активізує обмін речовин, покращує кровотворення і сприяє очищенню організму від токсинів.

Як їсти: кожен день для профілактики застудних захворювань, підвищення апетиту і поліпшення загального самопочуття. Найбільшою користю володіє сира цибуля, трохи меншою – тушкована і відварена.

Квашена капуста

У квашеній капусті величезна кількість вітамінів і мікроелементів, необхідних людині в сезон застуд. Крім того, вона зміцнює імунітет, відновлюючи бактеріальний баланс в кишечнику – а, як відомо, саме в кишечнику зосереджено 80% імунних клітин. Медики і дієтологи одностайно вважають, що цей ферментований продукт – відмінний засіб для профілактики вірусних захворювань.

Як їсти: при відсутності протипоказань – щодня по 200 г. Ідеально – з ароматною рослинною олією і ріпчастою чи зеленою цибулею.

Імбир

Пекуча ароматна пряність з Південної Азії вважається воістину чудодійною. Імбир містить такі цінні протимікробні компоненти, як джінжерол, шогаол і зінгерон – вони мають протимікробну, відхаркувальну, жарознижувальну і потогінну дії. При регулярному вживанні імбиру можна зміцнити захисні сили організму.

Як їсти: свіжий корінь імбиру натерти на тертці і додавати в чай або заварити окремо. Для посилення ефекту і смаку можна додати мед і лимон. Корисний імбир і в меленому вигляді, але тільки якщо ви впевнені в якості продукту.

Мед

Численні дослідження вчених довели, що мед вбиває патогенні організми, підвищує імунну реакцію організму і допомагає легше переносити вже наявні захворювання. Мед є сильним природним антибіотиком завдяки інгібіну – ферменту, який здатний знищувати будь-які бактерії, навіть ті, що несприйнятливі до аптечних антибіотиків.

Як їсти: не більше двох столових ложок на добу, в першій половині дня. Краще сирим, так як розчинений в гарячому чаї мед втрачає свої корисні властивості.

Кориця

Ароматна пряність здатна відбити атаку найшкідливішої ​​і стійкої кишкової бактерії E.Coli, з якою насилу справляються аптечні антибіотики. Крім антибактеріальних властивостей кориця має імуномодулюючий та тонізуючий ефект. Під час хвороби вона надає потогінну дію, допомагаючи організму очищатися від токсинів.

Як їсти: мелену корицю додавати в чай або тепле молоко. Кору коричного дерева можна заварювати і застосовувати для полоскання горла.

Джерело

Поділись


Новини партнерів