Фахівці назвали 5 причин ніколи не сідати на дієти

Іноді здається, що кожна жінка в світі прагне схуднути. Постійні розмови про дієти можна почути у різних місцях. І не важливо, чи в нормі індекс маси тіла: дієти – це модно, і говорити про них теж. Сучасне суспільство, як в 90-і, пропагує нам: завжди будь худою або худни! Але це не здорово і не здорОво. У цій статті ми наведемо вам 5 фактів, які переконають відмовитися від дієт назавжди.

Дієти ніколи не працюють

Наш організм завжди бореться зі стресами. Неправильний спосіб життя, недостатня кількість сну. Він намагається зберегти здоров’я і активний метаболізм. Що відбувається, коли ми різко обмежуємо себе в їжі? Він сприймає це як ще більший стрес і починає накопичувати запаси. В результаті ви спочатку дійсно худнете, а потім все різко повертається і приводить із собою друзів – додаткові кілограми. Після такої паніки тілу складно знову віддати зайве.

Пропонуємо інший варіант: орієнтуватися на свою здорову вагу. Не треба судорожно худнути до відпустки за три дні. Нехай ви будете втрачати в місяць по півкіло або по кілограму. Головне, щоб без стресів і зі здоровим раціоном.

Дієти шкодять здоров’ю

Категорично невірною є думка про те, що повні люди хворі, а худі – здорові. Вся справа в балансі харчування. Часто у стрункої жінки можна знайти цілий букет хвороб, а у пампушки – ідеальний організм. Жорсткі дієти призводять до того, що порушується правильна робота серця, починають бунтувати травлення і нирки, все доходить навіть до утворення каменів в жовчному міхурі.

Пропонуємо інший варіант: навчіться любити себе і дотримуйтеся того способу життя, який хоче ваше тіло. Хочеться сьогодні прогулятися і подихати свіжим повітрям – чудово. Захотілося шарлотки – будь ласка! Головне все в міру і дотримуватися здорового балансу калорій і БЖУ.

Дієти руйнують самооцінку

Перший тиждень схуднення. Ви їсте півтора листки салату на сніданок і робите три ковтки води на вечерю. І начебто стільки зусиль, а результату поки мало. А навколо, здається, що всі фотомоделі, які при цьому тільки й роблять, що їдять.

Зупиніться. Подумайте, навіщо ви хочете схуднути? Чи не нав’язане ваше бажання рекламними постерами, постами з Instagram? Майте силу полюбити себе в нинішній вазі. Перші скинуті кілограми тоді будуть тільки радувати, нехай навіть якщо вони будуть незначними.

Дієти – це помилки

Ананаси спалюють жири, а один банан – відразу п’ять кіло на талії. Пити лимонну воду вранці повинні поголовно всі! А ще жменями їсти харчові добавки, адже нам всім не вистачає протеїну.

У всьому завжди повинен бути здоровий глузд. Не можна сліпо вірити мережевим «дієтологам» і міфам, в які ми віримо роками. Якщо дійсно хочеться схуднути, варто спочатку сходити до лікаря, здати аналізи і підтягнути всі показники по здоров’ю. І не забувати консультуватися з фахівцями не рідше двох разів на рік.

Дієти – це нелюбов до себе

Ми вже поговорили про самооцінку, але любов до свого тіла – це інше. Коли ми на дієті, ми вмовляємо себе, що голод – це ніщо. Ми не готуємо, а їмо за рецептом. Інакше не процвітали б всі ці доставки напівфабрикатної їжі, з якої ми часто готуємо собі щось швидке на вечерю. А вже тим більше коробки з сурогатними порошками нібито для схуднення.

Голод і ситість – правильні орієнтири. Потрібно перестати їсти, якщо відчуваєте насичення. Але треба почати щось споживати, якщо відчуваєте голод. Нас часто відволікають смартфони, телевізор, журнали. Вимкніть все. Із задоволенням приготуйте саме те, що хочеться вам. А потім з почуттям і з толком з’їжте порцію, прислухаючись до смакових рецепторів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів