Медики назвали чотири способи, як нормалізувати тиск без ліків

Серед найбільш ефективних способів боротьби з підвищеним артеріальним тиском лікарі в першу чергу виділяють перехід на правильне харчування і збалансований раціон.

Зокрема, для нормалізації артеріального тиску без ліків необхідно повне виключення з раціону продуктів, які містять трансжири.

Трансжири – тип жирів зі зміненою хімічною формулою. Такі жири утворюються в результаті специфічної обробки дешевих рослинних олій, вони активно використовуються в харчовому виробництві – трансжири містяться у фастфуді, маргарині, випічці та кондитерських виробах, а також інших продуктах готового виробництва. Їх вживання може порушувати природний метаболізм жирів, сприяти розвитку ожиріння, хвороб серця і судин.

Другий дієвий спосіб тримати тиск під контролем – регулярна фізична активність. Медики радять щодня вранці виконувати зарядку, а вечорами хоча б по півгодини ходити пішки.

Крім цього, необхідно берегти від потрясінь психіку, вміти протистояти стресу, допомагати собі відновлюватися. Заняття спортом і фізичні вправи якраз ефективно підтримують здоровий стан нервової системи, сприяючи виробленню певних гормонів.

Крім того, для нормалізації тиску і роботи серця корисний масаж – він допомагає розслабляти м’язи, що захищає від стискання судин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів