Названо головні помилки при митті голови, що шкодять волоссю

Експерти перерахували головні помилки, яких припускаються багатьма в процесі миття голови. У підсумку це негативним чином відбивається не тільки на красу волосся, але і на стані шкіри голови.

Наприклад, наносити шампунь слід виключно на корені волосся, оскільки він служить для очищення шкіри. Якщо розтирати засіб по всій голові, можна пересушити локони. У випадку з бальзамами або кондиціонерами потрібно робити навпаки – їх наносять від середини довжини волосся і до кінчиків. Використовуючи лінію засобів, важливо не плутати їх черговість. Насамперед наноситься шампунь, потім використовується маска, а бальзам залишається наостанок.

Шкодити волоссю може і гаряча вода. Вона фактично вилуговує локони, запускаючи роботу сальних залоз, тому на виході шевелюра виявиться сухою, а коріння – жирним. Оптимально мити голову при максимум 50 градусах, тобто теплою водою, а бальзам краще змивати і зовсім прохолодною.

Шкідливим є і надмірне тертя голови. Деякі роблять це в процесі миття, чого допускати не можна на тлі ризику травмування. Після небажано старанно витирати локони рушником, адже в мокрому вигляді вони особливо уразливі. Не варто використовувати більше шампуню, ніж потрібно, а ще перед походом в душ рекомендовано завжди розчісувати волосся, що дозволить звести до мінімуму його травмування. Після миття розчісувати локони можна лише коли вони висохнуть.

Джерело

Поділись


Новини партнерів