Медики розповіли, який продукт може захистити від інсульту

Вчені стверджують, що органи судинної системи людини захищає регулярне вживання невеликої порції сиру.

«З’їдаючи трохи сиру, ми істотно знижуємо свій ризик розвитку інсульту і захворювань серця», – заявили китайські дослідники з Університету Сучжоу.

На користь їх твердження говорять дані перевірки ряду досліджень, в яких перевірялося здоров’я в цілому 200 тисяч дорослих людей.

Дослідження, про які йде мова, проводилися американськими і європейськими вченими. Китайські фахівці провели мета-аналіз 15 наукових проектів своїх зарубіжних колег. Вони виявили, що люди, які щодня з’їдали шматочок сиру, мали на 14% нижчий ризик розвитку ішемічної хвороби серця і на 10% нижчий ризик інсульту в порівнянні з тими, хто не їв сир.

Вчені вважають корисною щоденну порцію сиру в 40 грамів.

«Сир підвищує рівень «хорошого» холестерину і захищає від засмічення артерії, а також допомагає завдяки калію в своєму складі краще засвоювати насичені жири», – пояснили медики користь сиру для здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів