Мигдаль сприяє знищенню “поганого” холестерину

Дослідники з Університету Пенсільванії встановили: завдяки регулярному споживанню мигдалю рівень “хорошого” холестерину, корисного для серця, збільшувався на 19%. Крім того, мигдаль стимулював перенесення “поганого” холестерину в печінку для подальшого знищення, повідомляє Жіночий Світ.

У дослідженні взяли участь дві групи добровольців з високим рівнем “поганого” холестерину. Перша група щодня вживала 43 грами мигдалю, що еквівалентно великий жмені, а друга – банановий кекс. За учасниками стежили протягом шести тижнів. Дослідники регулярно вимірювали рівень “поганого” холестерину у добровольців.

Дослідження показало, що у учасників, що вживали мигдаль, на 19% збільшився рівень “хорошого” холестерину. Крім того, у добровольців з нормальною вагою на 6,4% покращилася здатність організму відправляти зайвий холестерин в печінку. Мигдаль багатий клітковиною, білками, магнієм і калієм. Енергетична цінність 10 горіхів складає близько 100 калорій.

Поділись


Новини партнерів