Фахівці назвали три продукти, які можуть запобігти виникненню злоякісних новоутворень в організмі.
В опублікованому списку фігурують какао, броколі, чуфа (тигровий горіх або земляний мигдаль). Всі ці продукти володіють корисними властивостями і багаті мікроелементами, що допомагають захистити від онкологічних захворювань. Це антиоксиданти, сульфорафан і вітамін Е.
Раніше американські вчені з’ясували, що головною причиною виникнення онкології є постійне запалення в організмі.
Так, приблизно 20% усіх злоякісних пухлин пов’язані з інфекціями, вірусами і бактеріями, так як бактерії постійно взаємодіють з глікопротеїном MUC1. Останній виконує переважно захисну функцію, однак при постійному запаленні він може привести до патогенних процесів.