Лікар розповіла, що допомагає не набрати вагу після новорічного застілля

Лікар-терапевт, дієтолог Лариса Полуянцева порадила під час святкування Нового року мінімізувати все солоне і гостре, стежити за споживанням алкоголю і міняти місцями столові прилади. Існують прості хитрощі, які допомагають не набрати вагу після застілля, заявила фахівець.

Новорічний стіл може бути «максимально правильним і здоровим», нехай навіть на ньому зібрані всі основні страви, – про це повідомила Лариса Полуянцева. За словами експерта, щоб не набрати вагу після новорічного застілля, важливо дотримуватися певних установок.

Зокрема, лікар рекомендує в Новий рік відмовитися або вживати лише в мінімальних кількостях солоні і гострі страви і продукти (з цієї ж причини слід уникати різних консервів і перероблених продуктів, в них багато солі).

Крім цього Полунцева радить відмовитися від готового майонезу, приготувавши замість нього свій зі здорових компонентів без штучних добавок. Дієтолог помітила, що «є багато нескладних рецептів на основі яєць або авокадо».

Що стосується алкоголю, на думку експерта, краще обійтися без шампанського, віддати перевагу міцним напоям. У той же час спиртне потрібно розбавляти чистою водою або кубиками льоду й пити не більше 30-50 мл.

Лариса Полуянцева помітила: «Лікувальна» доза напою становить 120 – 150 мл, решта в поєднанні з їжею прямо веде до утворення жиру».

Ідеальний вибір алкоголю за новорічним застіллям – це келих червоного або білого сухого вина, підкреслила лікар.

На додаток фахівець порадила під час рясного застілля частіше міняти вилку і ніж місцями. Такий прийом уповільнює процес прийняття їжі і допомагає не набрати зайві кілограми.

Джерело

Поділись


Новини партнерів