Лікарі пояснили, чому їсти часник щодня небезпечно 

З самого дитинства ми знаємо про те, що часник підвищує імунітет і незамінний в осінньо-зимовий період. Через це багато людей навіть не підозрюють про те, що цей продукт здатний нашкодити організму, якщо вживати його щодня. Чим небезпечний часник? З’ясовував Жіночий Світ.

Перш за все зловживання часником здатне привести до серйозних проблем зі шлунково-кишковим трактом. Крім того, що часник згубно впливає на мікрофлору шлунку, він може спровокувати появу виразки або хронічного гастриту.

Крім цього надлишок часнику негативно позначається на нирках і печінці. В ході експерименту дослідники з США з’ясували, що водний екстракт часнику знищує печінку гризунів за рахунок своїх токсичних елементів.

Велику небезпеку часник представляє і для кровоносної системи. Надмірне вживання продукту уповільнює зупинку кровотечі, а часом взагалі провокує внутрішню.

І нарешті, любителі часнику можуть також зіткнутися з порушеннями мозкової активності. Вся справа в сульфаніло-гідроксильному іоні, який, проникаючи в кров мозку, сприяє мігрені, неуважності і в цілому робить людину загальмованою.

Ось чому навіть з таким, на перший погляд, корисним продуктом слід бути обережніше.

Джерело

Поділись


Новини партнерів