Лікарі назвали найнебезпечніший для серця алкогольний напій

Вчені назвали найнебезпечніший для серця алкогольний напій. На думку фахівців, максимальний вплив на організм людини мають коктейлі, так як чітко відміряти вміст спирту в них неможливо.

Вживання спиртних напоїв само по собі завдає сильної шкоди здоров’ю людини. За словами вчених, найсерйозніші наслідки для мозку шлунка і серця можуть викликати суміші різного алкоголю. Через різного характеру спиртів, що містяться в напоях, відбуваються реакції, іноді вони призводять до синтезу максимально шкідливих і навіть токсичних речовин.

«Коктейлі найбільш популярні у молоді, так як надають швидкий ефект на організм. Нерідко від такого напою частішає серцебиття, що говорить про підвищене навантаження на орган. Рекомендується повністю відмовитися від коктейлів з енергетиком, так як вони роблять сильний вплив на кровоносну систему, викликаючи аномально високий тиск. Деякі речовини при змішуванні з алкоголем можуть навіть стати причиною інфарктів або серцевих нападів », – зазначили вчені.

Для отримання даних про вплив алкогольних коктейлів на серце людини експерти проаналізували дані про стан здоров’я понад 8 тисяч осіб.

В результаті виявилося, що спиртне при пасивному способі життя може всього за кілька років зруйнувати кровоносну систему. Також на тлі частого вживання коктейлів можуть розвиватися різні захворювання.

Джерело

Поділись


Новини партнерів