Медики назвали продукти, які негативно впливають на роботу мозку

Медики склали перелік несподіваних продуктів, які здатні чинити негативний вплив на роботу мозку. В цілому раціон людини має величезне значення для її самопочуття.

Очищений рис в складі має швидкорозчинні вуглеводи, що забезпечують надходження в мозок молекул глюкози. Це супроводжується стрибком цукру в крові, негативно відбиваючись на роботі головного органу ЦНС і здоров’я в цілому. В злаках є необхідний для їх проростання глютен, здатний провокувати депресію або паніку.

Твердий сир багатий тираміном, утворення останнього спостерігається в процесі розпаду білка, а також старіння продукту. В результаті підвищується кров’яний тиск, також можливий розвиток мігрені.

Бобові рекомендують багато дієтологів, але мало кому відомо, що вони містять дубильні речовини, які перешкоджають засвоєнню природних матеріалів. Згодом відбувається порушення кровопостачання мозку, підвищується ризик анемії.

Однак інші продукти, які вважаються більш шкідливими, навпаки можуть виявитися корисними для мозку. Це стосується попкорну, де є кремній. Він забезпечує стабільну роботу нервової системи, а вітамін B запобігає депресії і знижує стрес. Крім того, рекомендовано хоча б іноді їсти сало, де є арахідинова кислота. З її допомогою можна знизити ризик порушення когнітивних функцій, включаючи хворобу Альцгеймера.

Джерело

Поділись


Новини партнерів