Названа популярна риба, вживання якої шкідливо для здоров’я

Фахівці радять негайно виключити цей продукт зі свого меню.

Зазвичай рибу називають найкориснішим продуктом в меню прихильників здорового харчування. І це в основному вірно. За винятком деяких сортів риби, від яких краще відмовитися, якщо не хочете нашкодити своєму здоров’ю.

Найнебезпечнішою вважається пангасіус. Ця риба надходить до нас з В’єтнаму, де її ловлять в дуже брудній річці Меконг. Разом зі сміттям пангасіус отримує значну порцію поліфосфатів і нітрофуразону, найнебезпечніших канцерогенів. Також риба часто містить кишкову паличку. Якщо ви фанат цієї риби, то варто обмежитися одним прийомом в місяць і попередньо добре проварити.

На другому місці кафельнік. Ця риба містить граничну кількість ртуті. Кафельнік не можна їсти дітям і вагітним, чоловікам – не більше 100 г на місяць і тільки з Середньої Атлантики.

І, нарешті, сом. Для швидкого набору ваги виробники, особливо азіатські, активно підгодовують рибу гормонами і антибіотиками.

Риба під назвою Сарпа Сальпа при вживанні в їжу дає ефект, схоже прийому ЛСД. Таку рибу використовували в ритуалах в Полінезії, а в арабському світі риба взагалі відома як «риба, яка дарує мрії».

Джерело

Поділись


Новини партнерів