Експерти назвали продукти, які можуть допомогти запобігти хворобам серця

Експерти з харчування радять вживати продукти, багаті клітковиною, які також містять корисні жири, наприклад, такі як омега-3. Ці продукти ефективно підтримують здоров’я серця та кровоносних судин і можуть допомогти запобігти їх хворобам.

Свіжі фрукти. Вони містять багато клітковини, вітамінів і антиоксидантів, які можуть запобігати пошкодження в системі кровообігу.

Чорні боби. Багаті клітковиною, чорні боби також містять калій та інші вітаміни, які сприяють серцево-судинному здоров’ю.

Скумбрія. Ця жирна риба є відмінним джерелом омега-3, які можуть знизити кров’яний тиск і зберегти еластичність кровоносних судин. Скумбрія також є хорошим джерелом вітаміну D, який допомагає знижувати кров’яний тиск.

Шпинат. Він містить з’єднання під назвою нітрит, яке допомагає розширити закупорені артерії і покращує відновлення після серцевого нападу та інсульту.

Авокадо. Насичені мононенасиченими жирами, а також калієм, плоди авокадо можуть допомогти знизити рівень холестерину в крові і регулювати кров’яний тиск.

Горіх. Крім мононенасичених жирів, горіхи також містять велику кількість білка, клітковини і антиоксидантів, які роблять їх ідеальним для серця перекусу протягом дня.

Насіння льону. Цей продукт багатий омега-3, клітковиною, а також рослинними сполуками, які є антиоксидантами і захищає сердечний м’яз від запалення.

Зелений чай. Його вживання допомагає знизити рівень холестерину, а крім нього ще й ризик утворення тромбів.

Насіння соняшнику. Вони містять вітамін Е і фолат, що живлять серце і роблять його міцнішим. Крім того, в насінні багато фітостеролів, які можуть знизити рівень холестерину в крові.

Часник. Крім антиоксидантів в часнику також міститься аліцин, природний розріджувач крові, який може перешкоджати утворенню тромбів.

Каєнський перець. У ньому присутнє з’єднання, яке допомагає підтримувати здоровий рівень холестерину, управляти запаленням і покращувати кровообіг.

Сочевиця. Ще одне чудове джерело клітковини і фолієвої кислоти, що поліпшують стан судин і серця.

Джерело

Поділись


Новини партнерів