Дієта для щитовидки: 4 продукти, які зроблять її щасливою і здоровою

Від нормальної роботи щитовидної залози залежить злагоджена робота практично всіх систем нашого організму. А від чого залежить сама робота щитовидки? Не в останню чергу від того, що ми їмо. Незбалансоване харчування з високим вмістом цукру, швидких вуглеводів, алкоголю, транс-жирів може порушити роботу залози, привести до розвитку гіпо- або гіпертиреозу та інших порушень, пише Жіночий Світ. А які продукти навпаки, допомагають щитовидці відчувати себе краще? Ми зібрали чотири найкорисніших продукти, які неодмінно сподобаються і вам, і вашій щитовидній залозі.

Продукти багаті селеном

Селен – хімічний елемент, який допомагає здоровому перетворенню гормонів, які виробляє щитовидна залоза, тим самим підтримуючи здоровий обмін речовин. Чим більше селену в нашому раціоні, тим активніше наша щитовидка працює – і тим кращий наш метаболізм. Які продукти особливо багаті селеном? В першу чергу це бразильські горіхи, а також палтус, сардини, індичка, курячі яйця, а також шпинат.

Йод

Як відомо, в регіонах, де виражений дефіцит йоду, вища поширеність захворювань щитовидної залози, так як без йоду цей орган просто не здатний виробляти специфічні гормони. Але небезпечна й інша крайність: надлишок цього елемента так само небезпечний для нашого здоров’я, як і його брак. Особливо обережним варто бути з продуктами з високим вмістом йоду тим людям, у яких діагностовано розлади щитовидної залози.

Йоду багато в волоських горіхах, морепродуктах, морських водоростях і рибі. Ну, а найпростіший спосіб підтримувати здоровий баланс йоду в організмі – вибирати йодовану сіль замість звичайної.

Вітамін D

У людей, які страждають порушеннями роботи щитовидної залози, як правило, знижений рівень цього вітаміну. І це не дивно, так як саме вітамін D підтримує здоров’я і нормальну роботу нашої щитовидки. Щоб заповнити дефіцит «сонячного» вітаміну, варто частіше їсти курячі яйця, а також молочні продукти (але тільки не знежирені “!).

Цинк

Цинк особливо необхідний тим, у кого діагностовано гіпотиреоз – захворювання, при якому функція щитовидної залози ослаблена і рівень гормонів, які нею виробляються, нижче норми. Якщо це ваш випадок, частіше їжте яловичину, бобові, гриби, часник, злаки, а також гарбузове насіння.

Джерело

Поділись


Новини партнерів