Регулярне вживання цього овочу може захистити від раку кишечника

Вчені з Китайської Народної Республіки розповіли про доступний продукт, регулярне вживання якого може захистити від розвитку колоректального раку. Дієву профілактику раку кишечника, як пише Азіатсько-Тихоокеанський журнал клінічної онкології, може забезпечити звичайна цибуля.

Рак кишечника є одним з найпоширеніших у світі онкологічних захворювань, яке, з огляду на різні специфічні фактори, дуже часто стає летальним. У Китаї, як вже давно помітили вчені, фіксується менше випадків колоректального раку, ніж в ЄС і США, однак останнім часом різниця виражена все в меншій мірі. Вчені відзначили і факт, що китайці, які живуть за межами Піднебесної, стають жертвами раку кишечника не рідше європейців чи американців – це значить, що справа не в генетичних особливостях, а в способі життя і харчуванні.

Вивчаючи особливості харчування пацієнтів з колоректальним раком, дослідники звернули увагу на присутність в дієті цибулі. З’ясувалося, що недостатнє вживання цибулі підвищує ймовірність хвороби.

«У традиційній китайській кухні досить багато цибулі, але сучасні китайці відходять від традицій і часто переходять на західні дієти, де цибуля присутня далеко не завжди» , – відзначають вчені, додаючи, що лікарі рекомендують вживати не менше шістнадцяти кілограмів цибулі в рік.

Джерело

Поділись


Новини партнерів