Експерти розповіли, які продукти категорично не можна поєднувати з хлібом

Якщо вам дороге здоров’я, варто відмовитися від поєднання таких продуктів

Найпопулярніший перекус – хліб з ковбасою. Багато хто звик таким бутербродом замінювати сніданки і обіди. Однак, фахівці попереджають, поєднання цих продуктів неймовірно шкідливе для організму людини.

Так дієтологи відзначають, білий хліб багатий крохмалем, а якщо його ще й поєднувати з жирною їжею, такою як ковбаса, він дуже важко сприймається організмом.

Це сухомятка, і перетравлювати таку їжу шлунок буде довго і болісно.

У людей, що харчуються бутербродами, виникає ризик захворіти на цукровий діабет і серцево-судинні захворювання.

Білий хліб не варто їсти з жирною їжею – салом, жирним бульйоном, смаженим м’ясом, зі сметаною, та жирною ковбасою.

Бутерброд з маслом вважається одним з найшкідливіших бутербродів, ну а якщо він ще й з сиром, то це взагалі холестерин в чистому вигляді.

Але ось шматочок чорного хліба можна з’їсти з салом. У чорному хлібі менше крохмалю і разом з салом він принесе тільки користь.

До слова, якщо ви звикли перекушувати сендвічами, то спробуйте приготувати їх з корисних продуктів. Наприклад, замість ковбаси взяти відварну курку, покласти більше зелені і овочів, а замість білого хліба – цільнозерновий, чорний або з висівками.

Але, знову ж таки таки, таке блюдо можна з’їдати в якості перекусу і то рідко.

Як заявляють фахівці, з солодкою їжею хліб ще небезпечніше, ніж з ковбасою. Це подвійний удар на підшлункову. І вірний шлях до цукрового діабету.

Що ж стосується каш і макаронів, а також страв з них, то це – вуглеводи, і організму дуже важко буде переробити подвійну порцію вуглеводів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів