Медики розповіли, чим небезпечний оселедець “під шубою”

В оселедця “під шубою” великий вміст жирів і вуглеводів. Поєднання інгредієнтів в цій страві новорічного столу, на думку медиків, здатне привести до тяжких наслідків для організму.

Такий оселедець небезпечний для людей, у яких високий глікемічний індекс – показник, який демонструє як швидко відбудеться розщеплення продукту в організмі.

Як зазначають медики, незважаючи на те, що в страві є овочі, назвати її корисною не можна, оскільки вона піддається термічній обробці.

Справа в тому, що при термічній обробці інгредієнти, що містяться в страві виділяють крохмаль. Який збільшує рівень глюкози в крові.

За словами дієтологів, рівень глюкози різко виростає, потім різко падає і виникає почуття втоми.

Оселедець “під шубою” небезпечно їсти діабетикам і людям з переддіабетичним станом. Справа в тому, що в страві міститься майонез.

Крім того, чималу шкоду організму може нанести і сам оселедець. Дієтологи радять відмовитися від цієї страви і гіпертонікам. Справа в тому, що риба солона, а сіль, як відомо, затримує рідини в організмі. Таким чином набрякають судини і підвищується артеріальний тиск. Для гіпертоніка це небезпечно.

Але чим замінити традиційну новорічну страву? Тут дієтологи пропонують як альтернативу овочевий салат, приправлений рослинною олією.

Джерело

Поділись


Новини партнерів