Фахівці: звична гігієнічна процедура знижує ризик серцевої недостатності

За даними нового дослідження, триразова чистка зубів може на 10% знизити ризик серцевої недостатності. Таку залежність між гігієною порожнини рота і проблемами з серцем виявили південнокорейські вчені, пише Жіночий Світ.

У Жіночому університету Єви в Сеулі було проведено дослідження за участю 161 000 людей віком 40-79 років. Учасники, які дотримувалися гігієни порожнини рота, відрізнялися низьким ризиком серцевої недостатності і миготливої ​​аритмії, яку викликає нерегулярний серцевий ритм.

За словами вчених, багаторазова чистка зменшує кількість бактерій, що мешкають в зубах і на яснах, запобігаючи їх попаданню в кровотік.

Отримані дані не залежали від таких факторів, як вік, стать, фінансовий стан, регулярні фізичні вправи, споживання алкоголю і індекс маси тіла.

Інші дослідження показали, що погана гігієна порожнини рота призводить до потрапляння бактерій в кров, що викликає запалення в організмі і збільшує ризик нерегулярного серцебиття і серцевої недостатності. При цьому здатність серця перекачувати кров або розслаблятися і наповнюватися кров’ю порушується.

Старший автор дослідження доктор Те-Джин Сонг повідомив, що була вивчена велика група людей протягом тривалого періоду, що робить надійними отримані результати.

Дослідження було опубліковане в Європейському журналі профілактичної кардіології.

Джерело

Поділись


Новини партнерів